Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute

Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute
5. mars 2020 Faberpeis

Det første du bør vite om gasspeis, er at det slett ikke er forbudt eller ulovlig.

Forbudet som først ble innført 1. januar 2017 mot installasjon av varmeinstallasjon for fossilt brensel, ble raskt oppdatert i nye reguleringer (Tek17) som tillater gasspeis godkjent og sertifisert for biogass, også kalt naturgass. Dette gjelder alle gasspeisene til Faber.

Det betyr derfor at det ikke er forbud mot å kjøpe, bytte til eller bruke gasspeis i Norge.

Og med det oppklart, kan vi ta deg gjennom alt annet du trenger å vite om gasspeis – slik som montering og installasjon ute og inne, forbruk, varmeeffekt, fjernkontroll og pris.

LES OGSÅ: Peisinnsats – finn modellen som passer dine behov

Gasspeis inne

Gasspeis er for deg som ønsker en kvalitetspeis med enestående design, og som ønsker komforten med en peis som kan kontrolleres via fjernkontroll eller app.

Med et tastetrykk kan du justere både varmeeffekt og flammeeffekt, som gjør det enklere å benytte peisen til flere anledninger. På mildere dager kan du justere varmeeffekten noe ned, og dermed nyte stemningen fra flammene samtidig som temperaturen er behagelig.

En gasspeis – avhengig av størrelse, kan gi en varmeeffekt på opp til 12 kilowatt, som er mer enn en gjennomsnittlig vedfyrt peis.

Ved kjøp av gasspeis vil det alltid komme en ekspert på befaring hjemme hos deg først, slik at dere sammen kan se på rommet der peisen skal stå, diskutere hvor stor varmeeffekt du trenger, hvor stor peis du burde kjøpe, og ved kjøp av peisinnsats se på muligheter for design og innramming.

En fordel med gasspeis er at du ikke trenger pipe eller skorstein til avgass, men det er likevel fullt mulig å trekke et avgassrør også gjennom eksisterende pipe.

Dette gir deg større muligheter for plassering av peisen, og gjør gasspeis til et godt alternativ også i blokk og leiligheter.

Det som er viktig å tenke på er at du har tilgang til en yttervegg for å legge opp et avgassrør. Dette kan legges gjennom en vegg i nærheten, opp gjennom taket og ut i etasjen over, ned gjennom gulvet eller gjennom eksisterende pipe. Mulighetene er mange og en gasstekniker vil gi deg god hjelp.

Et utvalg av våre bestselgende gasspeiser inne: 

 • Faber-Respect-hjørnepeis-utvendig-hjørne-peis-pris
  Faber-Respect-hjørne-peis-gasspeis
  kr 119 873

  Faber Respect OC LPG

  , ,
  Faber Respect OC (outside corner) er en unik hjørnepeis for deg som ønsker et blikkfang i hjemmet. Peisen er designet med fokus på et fantastisk flammebilde, med store glassflater og usynlige kanter. Peisinnsatsen integreres rundt et hjørne, og det brede flammebildet blir dermed synlig fra flere rom. En peis som dette gir større romfølelse. Gasspeisen leveres med den unike trinnbrenneren til Faber (Step Burner), og du kan enkelt justere flammer og varmeeffekt med den medfølgende fjernkontrollen. Gasspeisen blir levert med bakvegg med speil, vedkubbesett, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Tilvalg: Carrera stein (hvite stein), grå stein, ITC-styring. Faber Respect kan leveres for propan (LPG) eller naturgass (NG). Modellen finner du utstilt hos våre forhandlere: Stavanger Varmesenter.
  kr 119 873
  kr 119 873
 • Faber-Aspect_RD_L_romdeler-peis-pris
  Aspect-Premium-RD-L-gasspeis-romdeler
  kr 97 604kr 99 263

  Faber Aspect RD L NG

  , ,
  Faber Aspect RD (room divider) er en elegant gasspeis med glass og innsyn til flammene fra tre sider. Peisen er et utmerket alternativ for deg som ønsker å bruke peisen som romdeler. Det klare glasset i peisene fra Faber er krystallklart og gir deg følelsen av en åpen peis. Peisen åpner i tillegg opp rommet med gjennomsyn gjennom hele peisen, og mange velger å installere den mellom blant annet kjøkken og stue. Peisen finnes i to størrelser; L og XL. Denne modellen er av størrelsen large. Gasspeisen leveres med Step Burner, en brennerteknologi som gjør at du kan justere størrelsen på flammene og varmeeffekten ved hjelp av fjernkontrollen. Peisen leveres som standard med bakvegg i sort stål, vedkubber, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Tilleggsvalg: Bakvegg med speil, grå stein, hvite Carrera-stein, ITC-styring. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG). Du finner modellen Faber Aspect RD L utstilt hos våre forhandlere: Gass-Service i Bergen, Varmeforum i Trondheim og hos Stavanger Varmesenter.
  kr 97 604kr 99 263
  kr 97 604kr 99 263
 • Gasspeis-romdeler-peis-pris-Faber
  Faber-gasspeis-integrert-gjennomgående-Aspect
  kr 97 604

  Faber Aspect ST L LPG

  , ,
  Faber Aspect Premium ST L er en flott gasspeis med innsyn til flammbildet fra to sider. Peisen kan monteres inn i veggen og fungere som en gjennomgående romdeler. Peisen har et flott flammebilde og en innovativ trinnbrenner som gjør at du kan justere flammer og varmeeffekt etter behov (Step Burner® ECO-boost). Peisen kan leveres i to størrelser. Dette er den minste av de to modellene. Peisen leveres med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr: ITC-styring, carrera stein (hvite stein), grå stein. Alle gasspeiser fra Faber kan leveres for propan (LPG) og naturgass (NG). Du finner modellen Faber Aspect utstilt hos våre forhandlere: Gass-Service i Bergen, Varmeforum i Trondheim, Stavanger Varmesenter og hos Nore VVS i Oslo.
  kr 97 604
  kr 97 604
 • Faber-Blokhus-frittstående-gasspeis
  Frittstående-gasspeis-peis-pris
  kr 51 865

  Faber Blokhus NG

  ,
  Faber Blokhus er en stilren og frittstående gasspeis. Peisen har godt innsyn til flammebildet fra tre sider, som gir flere muligheter for plassering i hjemmet. Gasspeisen kan leveres med ekstra blokkmoduler som plasseres over brennkammeret, slik at du selv kan påvirke designet til peisen. Peisen leveres med "Log Burner", som gir et av de mest realistiske, vedfyrte flammebildene. Gasspeisen kan bestilles med ekstra effektmodul, som øker den avgitte effekten med hele 10 prosent. Gasspeisen leveres med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, LED-belysning i brennkammeret og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: effektmodul, enkel eller dobbel blokkmodul (dobbel blokkmodul inkluderer effektmodulen) Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles med naturgass (NG) eller propan (LPG). Du finner modellen Faber Blokhus utstilt hos våre forhandlere: Varmeforum i Trondheim.
  kr 51 865
  kr 51 865

Installering og montering av gasspeis

Installasjon og montering av gasspeis må alltid gjennomføres av en sertifisert gasstekniker, og ved montering gjelder samme brann- og sikkerhetsforskrifter som ved installering av vedovn eller vedfyrt peis.

Ved kjøp av en Faber gasspeis har våre forhandlere egne gassteknikere som gjennomfører montering og installasjon. De gir deg også en rask innføring i bruk av gasspeisen.

Ønsker du deg en innebygd peis – med gjennomsyn som romdeler mellom kjøkken og stue, i en rett vegg eller et hjørne, ser du etter en peisinnsats. Også her må selve montering gjennomføres av en sertifisert gasstekniker, men du kan bygge inn peisen selv.

Alle våre forhandlere har imidlertid dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med denne jobben, enten du ønsker en peisomramming i betong, mur, gipsplater som kan males i ønsket farge, kleberstein eller fliser.

Designmulighetene er uendelig, og er en av grunnene til at mange velger nettopp denne løsningen. Den moderne peisen er fremfor alt blitt et møbel, og det finnes et bredt utvalg av peisinnsatser med glass på én, to og tre sider.

Husk at en ny gasspeis må meldes inn til feiervesenet og brannvesen. Ved montering gjennom en av våre forhandlere, blir dette gjort av gassteknikeren som kommer på befaring og gjennomfører monteringen.

Et utvalg av modeller fra den nyeste serien vår – MatriX:

Pris på gasspeis

Ved kjøp av gasspeis er det viktig å kjenne til at du trenger flere elementer før du har et ferdig produkt. I tillegg til selve peisen – enten det er en frittstående peis eller peisinnsats, trenger du avgassrør, gassflasker og et utendørs flaskeskap for gassforsyning.

Ved kjøp av en peisinnsats må du også beregne kostnader for innramming/peiskasse, det vil si arbeidet til en håndverker og materialer.

I nettbutikk vår finner du på alle våre gasspeiser komplette pakker som inkluderer peis-produkt, materialer til innbygging av peiskasse, avgassrør, 2 fulle 11-kilos gassflasker, flaskeskap og arbeidet til gasstekniker og håndverker, slik at det skal bli lettere for deg å finne din drømmepeis og få full oversikt over pris.

Gasspeis ute

En utepeis på gass er et spesielt smart valg for deg som bor i et boligområde som er tett bebygget. I motsetning til en vedfyrt utepeis, vil ikke en gasspeis avgi røyk som er til sjenanse for naboer.

Av utendørs gasspeis finnes det også et valg mellom frittstående og innebygget. Våre frittstående utendørs modeller har i tillegg hjul, som gjør det enkelt å flytte på peisen etter hvor dere beveger dere i hagen eller på terrassen.

En innebygget utendørs gasspeis er et godt alternativ til en vinterhage eller utestue, og skaper både varme og lun stemning året rundt. Denne må i likhet med en peisinnsats bygges inn. Også her finnes det imidlertid uendelig med muligheter for flott design.

Se våre modeller av utendørs gasspeis her: