Elektrisk peis – tips og inspirasjon fra våre kunder

Elektrisk peis – tips og inspirasjon fra våre kunder
22. desember 2021 @Tone
elektrisk-peis

Elektrisk peis er et praktisk, moderne og miljøvennlig valg, og et perfekt alternativ for deg som ikke har pipe. Her deler noen av våre kunder tips og erfaringer som hjelper deg å velge riktig for ditt hjem.

Av: Chili Media

Faber sine elektriske peiser kommer både med og uten varmeeffekt. Du kan dermed velge om du ønsker en peis for kosen og hyggen sin del, eller en om du vil ha en peis som også bidrar til å varme opp hjemmet ditt.

Modellene for elektrisk peis med varmeeffekt leveres med opp til 2000 watt, som er over dobbel varmeeffekt av det du får fra en standard panelovn (800 watt) eller en oljefyrt varmeovn (1500 watt), og tilsvarende varme som ved en konvektorovn (2000 watt).

De fleste peismodellene kontrollerer du enkelt via fjernkontroll eller mobilen/nettbrett. På den måten er peiskosen alltid et tastetrykk unna.

Her forteller noen av kundene våre om sine erfaringer med elektrisk peis. Vi håper det kan hjelpe deg litt på vei med å velge en peis som møter dine behov og passer til ditt hjem.

LES OGSÅ: elektrisk peis med varmeeffekt

Elektrisk-peisovn

ELEKTRISK PEISOVN: Det er et godt alternativ til vedfyrt peis eller gasspeis, og er både et trygt, varmende og mer miljøvennlig alternativ. Foto: @femkesmink

Elektrisk peis som ekstra oppvarming i hjemmet

I De Goorn i Nederland, bor Femke Frech sammen med sin ektemann og tre sønner. Hun er fotograf, og står bak Instagram-kontoen @femkesmink, hvor hun deler vakre bilder av sitt hjem og sin familie.

Mannen min og jeg har begge vokst opp med peis. Vi har vakre minner, spesielt fra vintermånedene med våre nære og kjære, som er utrolig koselig å tenke tilbake på. Vi ønsket derfor å gi denne følelsen til barna våre også, forteller hun.

Femke og familien har en elektrisk peis med varmeeffekt 1300/400 III. Dette er en av de nyeste modellene i e-MatriX-serien som også er en av de største, med godt innsyn til flammene og glass på tre sider – en lengre side i front og to på kortsidene.

Vi elsker at peisen har glass på tre sider, slik at vi kan nyte flammene fra hvor enn vi sitter i rommet.

Femke forteller at hun og familien var på utkikk etter en elektrisk peis som så ut som en tradisjonell, vedfyrt peis.

Flammeeffekten på denne var den beste og mest realistiske av alle de elektriske peisene vi så på. I tillegg var størrelsen tiltalende; dette er den største elektriske peisen vi kunne finne!

Faber e-MatriX i vår nettbutikk: 

En elektrisk peis verdt å vente på

Da Femke og familien oppdaget Faber for første gang, var de hos en lokal forhandler med et stort utvalg av elektriske peiser. Der fikk de se bilder av en peis som umiddelbart fanget oppmerksomheten deres – med stilrent design og virkelighetstro flammebilde. Den ansatte fortalte dem at dette var en av Faber sine nye modeller, som absolutt var verdt å vente på.

Etter besøket hos forhandleren dro hele familien til en annen forhandler tre timer unna for å se peisen i virkeligheten, og den ansatte hadde rett: dette var virkelig den elektriske peisen vi drømte om. Siden den ikke var klar for salg helt enda måtte vi vente i noen måneder, men det var absolutt verdt det!

Det vi liker best med peisen vår er den realistiske flammeeffekten og den varme og koselige følelsen den gir oss. Barna synes det er mest gøy med de ulike innstillingene og fargene man kan bytte mellom, forteller hun.

Peisen har de installert i vinterhagen, et innglasset rom som er bygget ut fra stuen. For å fremheve det elegante utseendet på peisen valgte de en metallfinish i gull på peishetten.

Rommet er ikke så godt isolert på grunn av alle de store vinduene, men på grunn av peisen kan vi også bruke vinterhagen når det er kaldt. Vi kan velge å ha en varmeeffekt på opptil 2000 watt, som er perfekt for dette rommet!

LES OGSÅ: Elektrisk peis – alt du trenger å vite om plassering, bruk og flammeeffekt

Elektrisk-peis-for-innbygging

ELEKTRISK PEIS FOR INNBYGGING: Faber e-MatriX er en flott elektrisk peisinnsats for innbygging med sømløst design og fantastisk flammeeffekt.

Elektrisk-peis-med-røyk

ELEKTRISK PEIS MED RØYK: Teknologien i Optimyst som er egenutviklet av Faber skaper et realistisk flammebilde med rykende og vakre flammer. Foto: @femkesmink

Enklere, tryggere og mer miljøvennlig fyring

Femke forteller at de i vinterhagen ikke kunne ha vedfyrt peis eller gasspeis, på grunn av avgassene, så de ønsket en mer miljøvennlig peis.

I motsetning til både vedfyrt peis og gasspeis, avgir en elektrisk peis kun vanndamp i prosessen som gjør det til et mer miljøvennlig valg, uten at det går utover peiskosen.

Vi er virkelig glade for at vi skaffet oss en elektrisk peis, siden jeg selv enkelt kan skru den på, også når mannen min ikke er hjemme. Med en vedfyrt peis ville jeg ikke turt å gjøre det. En elektrisk peis er også mye tryggere for våre unge barn, og det er mye bedre for miljøet!

Elektriske-peiser

ELEKTRISKE PEISER: Design og flammebilde har kommet en lang vei siden de først ble utviklet og ser i dag ut som en ekte vedfyrt peis med en realistisk og naturtro flammebilde. Foto: @femkesmink

Peisinnsats – et utmerket valg dersom du allerede har en gammel peis

Brit Ragnhild Kolsø-Berge bor i et nydelig hus i Oslo, sammen med mann og barn. Da de flyttet inn huset de bor i nå, fantes det en gammel, vedfyrt peis. På grunn av problemer med pipen kunne ikke denne brukes. Da måtte de ty til andre løsninger.

Til å begynne med fylte jeg opp peisen med elektriske kubbelys for å skape litt stemning. Mannen min oppdaget etter hvert en elektrisk peisinnsats som vi kunne sette inn i den gamle peisen og dermed var den funksjonell igjen, forteller Brit.

Hun forklarer at det i prosessen var viktig for henne og ektemannen at den nye peisen hadde flammeteknologien Optimyst. Optimyst er en av Faber sine patenterte teknologier, som skaper et realistisk og vakkert flammebilde med vanndamp og LED-lys.

Valget falt dermed på peisinnsatsen Faber Albany.

Elektrisk-peis-test

ELEKTRISK PEIS: Brit valgte en peisinnsats som kunne passe inn i den eksisterende pipen. Foto: @casa_kolsoe

Med peisinnsatser fra Faber, står du helt fritt til å velge designet på omrammingene selv, slik at du kan skape ditt egne, unike uttrykk.

Vi har åpen kjøkkenløsning og for oss var det viktig at peisen ble plassert midt i rommet, slik at vi kan se den både fra sofakroken og fra spisebordet. Jeg er veldig glad i klassiske peisomramminger og var på jakt etter en peisinnsats vi kunne bygge inn i en slik omramming, forteller Brit.

Hun legger til at elektrisk peis for dem også var et godt valg fordi det er enkelt og plassbesparende sammenlignet med en tradisjonell, vedfyrt peis.

Hos oss ville en pipe skape utfordringer i andre rom som enkelt kunne unngås ved å velge elektrisk peis. I tillegg ville en vedfyrt peis gått mer ut i rommet enn det denne peisinnsatsen gjør. Det er også deilig at vi med en elektrisk innsats kan skru på peisen for kosen sin del selv når vi ikke har behov for oppvarming av rommet.

Før vi selv skaffet oss en elektrisk peis hadde jeg ingen erfaring med det. Det jeg liker best er fleksibiliteten i bruken. Det er også veldig greit å slippe å skaffe og lagre ved til vinteren, sier hun.

LES OGSÅ: Peis uten pipe – to gode alternativer

Elektrisk-peis-design

ELEKTRISK PEIS – DESIGN: Den elektriske peisinnsatsen er plassert inn i eksisterende pipe og de har valgt å beholde den tradisjonelle og herskapelige omrammingen. Foto: @casa_kolsoe

Elektrisk peis – et supert alternativ når du ønsker peiskos

Ved å investere i en elektrisk peis, understreker Brit at du investerer i kosen.

Siden den er så enkel å skru på blir den brukt ved flere anledninger, selv om den bare skal stå på en liten stund. Og siden du kan velge om den skal avgi varme eller ikke, kan vi ha fyr i peisen selv om vi skal være mange til bords, uten at det da blir for varmt i stuen, sier Brit.

Siden de elektriske peisene med Optimyst-teknologi går på vanndamp, trenger du ikke å bekymre deg dersom du har barn eller firbeinte venner i hjemmet. Det avgis heller ingen avgasser.

Når barna var mindre var det også veldig greit å slippe å være redd for at de skulle ta på en varm peis, forteller Brit.

Elektrisk peis er uten tvil et veldig fint alternativ for alle oss som ikke har pipe, men som likevel ønsker litt peishygge!

Elektrisk-peis-for-innfelling

INNFELLING: En elektrisk peis kan bygges inn i en vegg eller mellom to rom. Denne modellen har glass på én side, men Faber har et bredt utvalg av elektriske peiser med glass på én, to eller tre sider. Foto: @casa_kolsoe

Elektrisk peis – et utvalg fra nettbutikken vår: 

Elektrisk peis som møbel

Yaniek Bosmans bor i et rekkehus sammen med samboeren i Nederland, og står bak Instagram-kontoen @yanns_interior. Hun har en lidenskap for interiør og styling, som kommer godt frem i de stilige interiørvalgene.

Yaniek kan fortelle at det var viktig for dem å ha en koselig peis i hjemmet da de flyttet inn. For å se på valgmulighetene besøkte de et showroom, med flere ulike typer peiser, og oppdaget dermed Faber sine elektriske peiser.

– Den viktigste grunnen til at vi valgte elektrisk peis var fordi det ikke allerede var opplegg for gasspeis i hjemmet. Vi ønsket heller ikke å ta oss bryet med å ordne dette, siden elektrisk peis uansett er mye mer miljøvennlig enn gasspeis, forteller hun.

Elektrisk-peis-frittstående

Med elektriske peiser får du et realistisk flammebilde, og de er enkle å bruke. Foto: @yanns_interior

Yaniek og samboeren har en Faber Dimplex 3-step Optimyst med glass på alle tre sider, og sier at de er godt fornøyde med valget.

Hun forteller at det de liker best med peisen er kombinasjonen av det fine designet, det realistiske flammebildet og hvor enkel den er å bruke.

Flammebildet i peisen er utrolig likt ekte flammer. I vårt hjem krevde en vedfyrt peis tilpasninger som vi syntes var for drastiske, så vi er utrolig fornøyd med at vi endte opp med en elektrisk peis – den er så utrolig enkel å bruke! Det eneste vi trenger å gjøre er å fylle vannbeholderen, og skru på peisen ved hjelp av fjernkontrollen!

Elektrisk-peis-som-varmer

ELEKTRISK PEIS: – Flammebildet i peisen er utrolig likt ekte flammer. I vårt hjem krevde en vedfyrt peis tilpasninger som vi syntes var for drastiske, så vi er utrolig fornøyd med at vi endte opp med en elektrisk peis. Foto: @yanns_interior

Dermed blir peisen ofte brukt kun for kosen sin skyld.

Hjemmet vårt er godt isolert, så mesteparten av tiden har vi ikke behov for å ha på varmeeffekten. Vi setter derfor ofte kun på flammebildet for kosen sin skyld. Når det er mer behov for oppvarming på vinteren er det deilig at vi kan bruke den elektriske peisen til det også, forteller hun.