En dekorasjonspeis ulikt noe annet på markedet

En dekorasjonspeis ulikt noe annet på markedet
18. juni 2019 Faberpeis
Dekorasjonspeis-el-peis

Interiørdesigner og daglig leder i Eske Interiør, Karina Holmen, gir sine beste tips til valg av peis, design og hva som passer for ditt hjem.

Av: Chili Publications Produkt i toppbilde: Faber MatriX

Tidligere har mange forbundet peis med muligheten for bedre varme, men dagens boliger blir stadig bedre isolert, og dermed blir kosen og hyggen som er forbundet med et vakkert flammebilde minst like viktig.

Da kan en dekorasjonspeis være et godt alternativ for deg. En elektrisk dekorasjonspeis skaper den gode og varme følelsen, uten arbeidet som følger med en tradisjonell, vedfyrt peis. I tillegg er disse gjerne i en lavere prisklasse enn gasspeis og vedfyrte ovner.

Karina Holmen, interiørdesigner og daglig leder ved Eske Interiør (@eskeinterior), beskriver en dekorasjonspeis som et element som tilfører både hygge og design til et rom.

– Jeg tror de fleste ønsker en dekorasjonspeis på grunn av enkelheten ved bruken; den skal derfor gjerne gå på gass eller være elektrisk, forteller hun.

Hvor peisen monteres avhenger av stilen i ditt hjem og hvor du har plass. Det er flere valgmuligheter for hvor peisen kan installeres – både veggen, integrert i veggen eller frittstående.

Hva mener så eksperten er mest hensiktsmessig for plassering av en dekorasjonspeis?

– Det letteste er selvsagt hengende på veggen eller frittstående, men i rett miljø kan en integrert peis være verdt den ekstra investeringen, forklarer Holmen.

LES OGSÅ: Bytte peis? Her er ekspertens tips og råd

dekorasjonspeis-peis-design

DEKORASJONSPEIS: Designet og hyggen ved peisen er et viktig aspekt når du skal velge modell. Ifølge interiørdesigneren er en vegghengt eller frittstående et praktisk og enkelt valg, men en integrert modell kan ofte være verdt investeringen. Her ser du gasspeisen “Faber Concept 700” med glass og innsyn på tre sider.

Nøkkelen til å velge riktig dekorasjonspeis

Holmen forteller at det er flere aspekter du må tenke på ved valg av peis for å sørge for at den komplementerer stilen og møblene i hjemmet ditt.

– Ta utgangspunkt i størrelsen på rommet, ønsket om funksjon på peisen og ikke minst stilen på resten av innredningen. I et stramt og minimalistisk interiør vil en enkel modell med rette linjer være et godt valg, mens i mer tradisjonelle og dekorative miljøer, vil du kunne leke deg mer med former og farger, sier hun.

Holmen forteller at elektriske peiser er smarte, driftsvennlige og økonomiske i bruk. Du kan få hyggen og stemningen i det rommet du ønsker, uten å være redd for faren med åpen ild.

Utviklingen av elektrisk peis

Utviklingen av elektrisk peis de siste årene har vært omfattende, og i dag kan du få en elektrisk peis som gir langt mer ektefølte flammebilder. Dette var ikke mulig for bare noen år tilbake, da teknologien ikke hadde kommet like langt.

– Dagens elektriske peiser er svært stillegående i forhold til tidligere, og har enda lavere strømforbruk enn før, forklarer Holmen.

Et annet aspekt som gjør elektrisk peis mer populært enn tidligere, er det store utvalget i design og farger. Det gjør det lettere å finne en peis som passer inn i ditt hjem, og som blir et blikkfang i rommet.

LES OGSÅ: Elektrisk peis – en praktisk og moderne peisovn

Elektrisk-peis-dekorasjonspeis-design-moderne

ELEKTRISK PEIS: Den elektriske peisen er ikke hva den engang var. Moderne teknologi og den patenterte flammeteknologien til Faber “Opti Myst” gir et naturtro og ekte flammebilde. Her ser du den nyeste elektriske peisen i sortimentet til Faber, “e-MatriX”.

Elektrisk-peis-dekorasjonspeis-leilighet

ELEKTRISK PEIS: Den moderne elektriske peisen kan bygges inn i veggen, og gir dermed en langt eutentisk følelse av en peis. Her ser du den elektriske peisen “Faber e-MatriX 800/500” med en glassflate for innsyn til flammene i front.

Dekorasjonspeis passer i de fleste hjem

Mange tenker at den peis skal stå i stuen, men med en elektrisk peis kan den være installert i alt fra stuen til badet og soverommet, eller ute på terrassen. Dette gjør at peisen passer godt inn i de fleste hjem.

– Elektrisk peis er ideelt for de fleste hjem der man ønsker å skape et hyggelig miljø ved hjelp av åpen ild, sier Holmen.

Hoteller, restauranter og spa kan også dra nytte av en elektrisk dekorasjonspeis, da dette er med på å skape den gode atmosfæren en ønsker for sine kunder. Holmen mener at peisen ofte vil være et av elementene gjestene husker godt etter endt besøk.

Valg av design på peisen

Det er flere ting å tenke på når det gjelder designet på peisen, peisen skal passe inn med tanke på farger og design, og samtidig gi tilstrekkelig med innsyn til flammene.

– Det viktigste, er å tenke gjennom hvor mye innsyn du ønsker til flammene og så vurdere plasseringen i rommet, størrelsen i forhold til rommet, og ikke minst hvordan stilen på peisen passer til interiøret for øvrig. Fremhev peisen gjennom de rette farge- og designvalg, og la den bli fokus i rommet som alle samles rundt, forteller Holmen.

I sortimentet til Faber kan du velge mellom flere farger, som hvit og svart, eller med ramme i krom, bronse, betong eller valnøtt, samt glass og innsyn til flammene på én til tre flater. Du kan også velge mellom peisinnsatser som skal være integrert i veggen eller fungere som romdeler, eller om du vil ha en frittstående modell.

Det viktigste er at du får et ektefølt flammebilde, med et lukrativt design og den flotte dekorasjonen en peis som dette gir. Uansett om du velger peis som er elektrisk eller går på gass, vil rommet få en ny atmosfære og hygge.

Til nettbutikken –  se alle våre modeller av elektrisk peis

Dekorasjonspeis-designpeis-eksklusiv-peis

PLASSERING: Sørg for at peisen blir et fokus i rommet, og at flammebilde er synlig fra flere sider i rommet – potensielt også i andre rom. Her ser du gasspeisen fra Faber “Triple Premium XL”.