Faber gasspeis – når kun det beste er godt nok

Faber gasspeis – når kun det beste er godt nok
26. februar 2021 @Tone

Faber er en eksklusiv gasspeis av høy kvalitet med enestående design. Med egenutviklet, patentert flammeteknologi og app-styring er du garantert en opplevelse ulikt noe annet.

Av: Chili Media

Drømmer du om et glass vin foran knitrende flammer gjennom høsten og vinteren? Da er gasspeis et praktisk, elegant og effektivt alternativ.

En gasspeis kan plasseres hvor som helst i hjemmet – du trenger kun tilgang til en yttervegg for å legge opp et avgassrør som tilfører flammen oksygen og fører avgass ut.

Varme- og flammeeffekt kontroller du med fjernkontroll eller app, som gjør det enkelt å benytte den til flere anledninger – enten det er til frokost eller et middagsselskap.

Med Faber blir peiskos enklere og kan nytes oftere.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute

Et utvalg av våre bestselgende gasspeiser inne:

INNSATS: En peisinnsats kan plasseres og bygges inn akkurat der du ønsker med innsyn og glass på én til tre fronter. Her ser du gasspeisen Faber MatriX.

Prisbelønt peisprodusent

Faber er en prisbelønt peisprodusent og ble i 2020 kåret til «Årets produkt» av Plus X Award, verdens største prisutdeling for innovasjon innen teknologi, sport og livsstil.

– Faber er en pioner innen flammeteknologi for gasspeis. I løpet av de siste tiårene har Faber utviklet og introdusert en rekke nye og patenterte gassbrennere som har satt ny standard i markedet, forteller Frank van Roojen, markedsføringsansvarlig ved hovedkontoret til Faber.

I 2019 ble også Faber tildelt den «Nederlandske innovasjon- og bærekraftprisen» i private hjem for den elektriske peismodellen e-MatriX.

Faber har en historie som strekker seg mer enn 175 år tilbake med utvikling og produksjon av peiser. Fra tre, kull og gass, til å skape ild fra vann med våre elektriske peiser. Målet er det samme – skape et designmøbel med det perfekte flammebildet.

Peisene er utviklet med presisjon og ekspertise fra hovedkvarteret i Heerenveen, Nederland.

– Vi kopierer aldri teknologi. Vi er en innovatør som utvikler, sier van Roojen.

LES OGSÅ: Innebygd peis – her er ekspertens tips

GASSPEIS: En gasspeis varmer like godt som en vedfyrt peis, men har fordelene ved at du kan sette den i dag- og nattmodus, hvis varmebehovet er lavere.

Unike muligheter med app-styring

Det er flere faktorer som gjør Faber til en unik gasspeis på markedet. En av dem er de fantastiske mulighetene som finnes i applikasjonen du kontrollerer peisen med.

– Selve applikasjonen er brukervennlig og intuitiv med et flott design. Peisen termostatstyres og har funksjoner for dag/nattsenking, sier Stian Alte, gasstekniker og peismontør i Stor-Oslo Varmeservice.

– I appen kan du sette peisen i forskjellige modus, slik som «party», «avslappet» eller «bål», som er noen av mulighetene. Moduset «bål» har en lav «glødeeffekt» fra de integrerte led-lysene og høye flammer, men vil etter hvert øke glødeeffekten og gi et lavere flammebilde, slik som et ekte bål. Alt dette er for å unngå statiske flammebilder og få bålet til å bli mer dynamisk, eller levende om du vil, forklarer han.

Applikasjon gjør det også langt enklere ved en feilkode. Gjennom appen kan ekspertene til Faber raskt se hva problemet skyldes, som gjør diagnostikken enklere. Ved noen anledninger kan de også veilede kunden over telefonen til å løse problemet.

– Generelt er Faber sine peiser svært servicevennlige, både på grunn av funksjonene i app-styringen, men også på grunn av designet. Det er lett å komme til alle komponenter på peisen, som gjør det enklere å bytte deler, sier Alte.

Den solide konstruksjonen til Faber er laget av tykt stål som gjør den mindre utsatt for slitasje og bevegelse i metallet ved variasjon i temperatur.

– Godstykkelse og vekt har mye å si i denne bransjen, og gir en indikasjon på kvalitet. Dette er et produkt med åpen flamme som skal tåle høy og varierende varme. Hvis stålet ikke er tykt nok i konstruksjonen kan det slå seg. Det vil ikke være tilfellet her, sier gassteknikeren.

LES OGSÅ: Gasspeis – sikkerhet og forskrifter

PEIS UTEN PIPE: Når du skal bygge inn en gasspeis finnes det mange brannsikre og varmebestandige materialer du kan kle den inn med. Det gir en stilig finish og sørger for at den kommer til sin rett.

PEIS UTEN PIPE: Når du skal bygge inn en gasspeis finnes det mange brannsikre og varmebestandige materialer du kan kle den inn med. Det gir en stilig finish og sørger for at den kommer til sin rett.

Et utvalg av modeller fra den nyeste serien vår – MatriX:

Fremste eksperter på peis og flammeteknologi

Faber sine gasspeiser kan leveres frittstående eller som innebygd peisinnsats, avhengig av ønsker, plassering og behov. En peisinnsats bygges inn, og åpner opp for at du selv kan velge design og hvilke materialer den skal kles inn med.

Her er mulighetene mange – plater i ønsket farge, marmor, betong, spiler i treverk, trepanel, fasadefliser, dekorstein, teglstein eller skifer. Resultatet er en unik peis tilpasset ditt hjem.

– Vi verdsetter høy produktkvalitet, slik at vi kan skape peiser som er holdbare, trygge, langvarige og som gir en flamme som skaper glede for øyet og hjertet, sier van Roojen.

– Du ser den unike kvaliteten til Faber i valg av materialer, vårt øye for detaljer og at vi samarbeider med utvalgte og blant de fremste peisekspertene, som vi støtter og trener. Ikke minst ser du det på flammebildet vi kan levere, som er så tett opp mot originalen som mulig.

frittstående er blant det nyeste tilskuddet til sortimentet til Faber, som i tillegg til kvalitet og minimalistisk design, har en ekstraordinær allsidighet.

– Vi kaller det modulære peiser, der du har utallige valgmuligheter for størrelse, ramme, type glass og antall glassflater – ensidig, tosidig eller tresidig. I tillegg finnes det alternativer for energikilde, inkludert elektrisitet og vanndamp. Faber er unikt, forklarer eksperten.

Alt for å gjøre det mulig for en kunde å realisere en fantastisk peis som passer perfekt til interiørdesignet i hjemmet, ikke omvendt.

– Der andre produsenter av gasspeis nå er nølende til å være innovative på grunn av diskusjonen om brennbare energikilder, har Faber utviklet en helt ny hybrid peis-serie (MatriX med HPL), som ved hjelp av en dristig og unik kombinasjon av gass og omfattende LED-teknologi reduserer gassforbruket med 50 prosent. Det er noe ingen annen peis kan.

– Dette viser hvordan vi har tillit til det vi gjør, og tør å gjøre det, selv når ingen andre våger.

LES OGSÅ: Peisinnsats – finn modellen som passer dine behov

GASSPEIS: Gasspeis er slett ikke forbudt. Forbudet som først ble innført 1. januar 2017 tillater gasspeis godkjent og sertifisert for biogass og biopropan. Dette gjelder alle gasspeisene til Faber.

GASSPEIS: Gasspeis er slett ikke forbudt. Forbudet som først ble innført 1. januar 2017 tillater gasspeis godkjent og sertifisert for biogass og biopropan. Dette gjelder alle gasspeisene til Faber.

En energieffektiv og praktisk gasspeis

Faber er utviklet for å skape best mulig varmeeffekt med lavest mulig gassforbruk.

– Dette er naturligvis for å redusere driftskostnader for kunden, men også i stor grad for å bruke energi så effektivt som mulig, og for at den moderne peisen skal være tilpasset dagens boliger, som i dag er så godt isolert av varmebehovet blir mindre, sier van Roojen.

Alle peiser i sortimentet til Faber er produsert med den velkjente Honeywell-teknologien, som sørger for at du enkelt kan starte, betjene og kontrollere peisen med en fjernkontroll.

– I tillegg til dette har du den egenutviklede ITC-appen som gjør at du kan kontrollere peisen fra mobiltelefonen eller nettbrett. Faber sin app, sammenlignet med de som er utviklet av andre produsenter, gir langt flere alternativer for å nyte flammene og peisen.

Blant innstillingene finner du alternativer for å justere flammene til å passe for et selskap med mange mennesker i rommet, en romantisk setting for ekstra lune flammer og ECO-modus, som reduserer gassforbruket med opp til 70 prosent.

LES OGSÅ: En dekorasjonspeis ulikt noe annet på markedet

OPPLEVELSER: Faber er en pioner innen flammeteknologi for gasspeis. Vi kopierer aldri teknologi, men utvikler egne patenterte flammeteknologier som skal skape det perfekte flammebilde og bidra til glede foran peisen.

OPPLEVELSER: Faber er en pioner innen flammeteknologi for gasspeis. Vi kopierer aldri teknologi, men utvikler egne patenterte flammeteknologier som skal skape det perfekte flammebilde og bidra til glede foran peisen.