Faber elektrisk peis – tildelt pris for bærekraft og innovasjon

Faber elektrisk peis – tildelt pris for bærekraft og innovasjon
3. mai 2021 @Tone
Elektrisk-peis-pris

Ifølge juryen tar Faber et ledende skritt for bærekraft med den elektriske peisen, e-MatriX. Peisen er energieffektiv og et langt bedre valg for miljøet, samtidig som den har et av de mest realistiske flammebildene på markedet.

Av: Chili Media

Faber er en ledende aktør innen utvikling og produksjon av peiser, og utfordrer hele tiden eksisterende teknologi med unik presisjon og ekspertise fra hovedkvarteret i Heerenveen, Nederland.

Målet er det samme – å skape et designmøbel med det perfekte flammebildet.

Med 175 års erfaring har det nederlandske teamet utviklet kvalitetspeiser med enestående design driftet på både tre, kull og gass. Med den nye serien e-MatriX har imidlertid markedet fått noe nytt og ekstra spektakulært – en elektrisk dekorasjonspeis med flammer skapt frem av vann.

Peisserien ble prisbelønt allerede i 2019 for både bærekraft og innovasjon, i tillegg til utførelse og design.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om elektrisk peis 

Elektrisk peis er et praktisk og smart valg for deg som ikke har pipe, og kan benyttes alle steder det ikke er lov med vedfyrt peis eller gasspeis.

ELEKTRISK PEIS: Elektrisk peis er et praktisk og smart valg for deg som ikke har pipe, og kan benyttes alle steder det ikke er lov med vedfyrt peis eller gasspeis.

Utmerker seg innen bærekraft og innovasjon

Den fornemme prisen er titulert den Nasjonale prisen for innovasjon og bærekraft for boliger i 2019, og er tildelt av det nederlandske kontoret for boliginformasjon.

Prisen er skapt frem for å hedre produsenter og selskaper med nyskapninger i markedet som utmerker seg med tanke på innovasjon og bærekraft.

Juryen trekker frem at e-MatriX er en elektrisk peis som går foran som et eksempel på veien mot å gjøre fremtidens hjem mer bærekraftige. Peisen er svært energieffektiv, samtidig som den er et langt mer miljøvennlig alternativ.

Det kommer også tydelig frem at juryen er imponert over flammebildet, som er både realistisk og overbevisende. Faktisk hevder juryen at det elektriske flammebildet må være så nærme flammene til en vedfyrt peis det er mulig å komme.

LES OGSÅ: En dekorasjonspeis ulikt noe annet på markedet

Se vårt utvalg fra e-MatriX-serien her: 

Faber sitt svar på aktuelle miljøutfordringer

Faber e-MatriX er spesielt utviklet med tanke på dagens miljøutfordringer, og møter den moderne forbrukerens behov for energieffektive produkter med lavere Co2-utslipp.

Faber e-MatriX er en moderne peis for det moderne hjem. En peis eller peisovn er tidligere blitt ansett som en sentral varmekilde i hjemmet. Med dagens moderne boliger derimot, som er godt isolert og holder på varme, handler peis i dag minst like mye om kosen.

Da er Faber e-MatriX det perfekte alternativet.

Med en elektrisk peis uten Co2-utslipp åpner det også opp for å nyte kosen av en peis i leiligheter, borettslag, restauranter, hoteller, spa, svømmeanlegg, yachter eller skip, der det ikke er tillatt med vedfyrt peis eller gasspeis.

Når du ikke trenger å ha tilgang til pipe/pipeløp eller avgassrør, gir deg også langt flere muligheter for plassering – enten det er i entreen, ved badekaret, på kjøkkenet, i trappeoppgangen, eller hvor som helst annet sted.

LES OGSÅ: Elektrisk peis – en praktisk og moderne peisovn

Dekorasjonspeis

DEKORASJONSPEIS: En elektrisk peis kan plasseres frittstående eller bygges inn og kan leveres med varme.

Elektrisk-peisovn

ELEKTRISK PEISOVN: Med Faber sin unike teknologi får du et flammebilde så tilnærmet en vedfyrt peis du kan komme.

Kan også leveres med varme

Faber e-MatriX er en elektrisk peis for innbygging i full størrelse med naturtro og ektefølte flammer. Det unike flammebildet er skapt frem ved hjelp av energieffektiv LED-belysning kombinert med vanndamp som stiger opp fra vedkubbene.

Strømforbruket til peisen kan sammenlignes med forbruket til vanlig, energieffektiv rombelysning og forbruket av vann vil maksimalt dreie seg om noen få liter fra springen i løpet av en dag.

Peisinnsatsen kan leveres i ulike størrelser og med glass på én til tre flater, som gjør at den kan bygges inn i en rett vegg, et hjørne eller monteres som en romdeler mellom to rom.

Hvis ønskelig kan også peisinnsatsen leveres med en usynlig, elektrisk varmeenhet som sørger for at varm luft strømmer inn langs brannglasset.

LES OGSÅ: Peisinnsats – finn modeller som passer dine behov

Elektrisk-peisinnsats

ELEKTRISK PEISINNSATS: En elektrisk peisinnsats bygges inn og gir deg derfor uendelige muligheter hva gjelder innramming og design.