Gasspeis – våre mest populære modeller

Gasspeis – våre mest populære modeller
21. desember 2021 @Tone

Gasspeis er et godt alternativ til vedfyrt peis – enten du har pipe eller ikke. Du har god kontroll på temperatur og varmeeffekt, samtidig som at du enkelt kontrollerer alt med et tastetrykk på fjernkontrollen. Her er våre mest populære modeller.

Av: Chili Media

De byggetekniske forskriftene i Norge setter strenge krav til isolering, og varmebehovet i den moderne boligen er derfor noe helt annet enn det var tidligere. Likevel elsker vi peiskos.

Med varierende temperaturer og både kaldt og vått vær store deler av året, er det fantastisk å kunne komme inn og finne tilbake varmen foran en dekorativ peis og et vakkert flammebilde.

Da er gasspeis et meget godt alternativ. I motsetning til en vedfyrt ovn som gir effektiv varme i mange timer etter at den er slukket, kan du med en gasspeis raskt og enkelt regulere varmen med fjernkontroll eller app.

Faber er en prisbelønt peisprodusent som leverer eksklusive peiser av høy kvalitet med enestående design. Med egenutviklet, patentert flammeteknologi er du garantert en opplevelse ulikt noe annet.

Det er likevel noen modeller som utmerker seg og som er ekstra populære blant kundene. Her er modellene som er mest populære akkurat nå.

LES OGSÅ: Gasspeis – tips og inspirasjon fra våre kunder

I motsetning til en vedfyrt ovn som gir effektiv varme i mange timer etter at den er slukket, kan du med en gasspeis raskt og enkelt regulere varmen med fjernkontroll eller app.

Den mest populære gasspeisen – MatriX 800/500

– Den gasspeisen vi selger desidert mest av er modellen som heter Faber MatriX 800/500 III. Det er en gasspeis med glass på tre sider – én langside i front og to kortsider med glass, forteller Ruben Aasebø Jansen ved Stavanger Varmesenter.

Bakgrunnen for at mange foretrekker akkurat denne modellen mener eksperten skyldes at den er plasseringsvennlig og at den passer inn i de fleste interiør og miljøer. I tillegg har den et unikt og vakkert flammebilde.

– Peisen har en log-brenner. Det innebærer at den kun leveres med keramiske vedkubber, som til gjengjeld er skapt slik at du får et flammebilde med ekstra høye flammer.

MatriX 800/500 er derfor et godt valg for deg som ønsker en autentisk peis-opplevelse og enkelheten med en gasspeis.

– For 5-10 år siden, før det fantes keramiske vedkubber, solgte vi kun gasspeis med dekorstein og det er fremdeles det mange sier at de vil ha når de kommer inn i butikken – helt til de ser flammebildet med vedkubbene. Det gir et vakkert og realistisk flammebilde, sier han.

LES OGSÅ: Peis på hytta – derfor er gasspeis et godt alternativ

MatriX 800/500 i vår nettbutikk: 

MatriX Hybrid – den unike og mest eksklusive modellen

Jansen trekker også frem en annen modell – MatriX Hybrid og Hybrid Pro. En gasspeis som er helt ny på markedet og den mest eksklusive gasspeisen som er produsert av Faber hittil.

– Jeg har allerede solgt tre stykker, og det er før den i det hele tatt er omtalt på nettsidene eller i sosiale kanaler, og før vi har fått laget en brosjyre for den, forteller Jansen.

Den konkrete modellen han snakker om heter Faber MatriX 1050/500 RD H.

– Vi fikk denne installert i butikken og raskt var det flere som ville ha en peis akkurat som dette. Jeg har bestilt den selv også. Dette er en eksklusiv peis som koster mer, men som med kombinasjonen av strøm, belysning og gass er helt unik og gir den mest optimale flammeopplevelsen jeg har sett hittil, sier han.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute

Bytte-peisinnsats

PEISINNSATS: MatriX Hybrid er en peisinnsats som kombinerer det beste fra flammeteknologien utviklet av Faber – både gass, elektrisitet og belysning gir en unik flammeopplevlese.

Gjennomgående-peisinnsatser

GJENNOMGÅENDE PEIS: Peisen finnes med glass på 1-3 sider i ulike modeller. Den kan monteres som en gjennomgående peis mellom to rom eller med glass på to kortsider og en langside på vegg.

MatriX Linear – mange muligheter

MatriX Linear er en annen modell som er populær blant kundene. Dette er en gasspeis som kan leveres i tre forskjellige størrelser og med glass og innsyn på én til tre sider. Mulighetene er derfor mange som gir mange muligheter for plassering og innbygging.

– Med Linear har du flere muligheter for å justere flammene – både høyden på flammene og dybden på dem. Kammeret er utstyrt med to parallelle brennere på linje i dybden. Dette gir et særdeles stemningsfullt bilde på full effekt, samtidig som du har muligheten til å spare mye energi ved justere den ned, forklarer Jansen.

Alle modellene nevnt ovenfor er i tillegg utstyrt med ioniserende flammevakt, som betyr at startprosessen skjer umiddelbart.

– Tidligere modeller har hatt en pilotflamme av sikkerhetsmessige årsaker. Med ny teknologi er denne nå helt usynlig og peisen blir slått på med en gang. I tillegg går sikkerhetselementene inn med resten av dekoren på peisene.

LES OGSÅ: Lær mer om ulike brennertyper til gasspeis

MatriX Linear i vår nettbutikk: 

Like aktuelt i hus, rekkehus, leilighet og fritidsbolig

Hva er gjerne utgangspunktet for oppvarming og peis hos kundene fra før?

– Det er veldig variert. Noen har en eksisterende peisløsning for ved og noen for gass. De som allerede har gass ønsker kanskje å oppgradere modellen de kjøpte for mange år siden, eller skapet et nytt møbel i hjemmet med en ny innbygging, sier Jansen.

Stavanger Varmesenter får også en god del henvendelser i forbindelse med nye boliger, rehabilitering eller nybygg. Da er det ofte slik at utbyggeren ikke har lagt opp for vedfyrt peis eller gasspeis, men at kunden ønsker dette.

– Mange er åpne for begge deler – gass og vedfyrt, men med de strenge kravene til isolasjon i Tek17 og ikke like kalde vintere, har du egentlig ikke det store varmebehovet. Da er det enklere å finne en gasspeis som egner seg godt enn en vedfyrt peis.

Innbygging-peisinnsats

PEISINNSATS: Med en peisinnsats bestemmer du selv omramming og design og mulighetene er uendelige.

Han kan fortelle at forespørslene for gasspeis er jevnt fordelt mellom både enebolig, rekkehus og leilighet. De har imidlertid sett en stor økning hva gjelder gasspeis til fritidsbolig og hytte.

– For en fjellhytte med et stort oppvarmingsbehov er det er det mange som nå velger gasspeis foran vedfyrt peis eller vedovn. Det er så mye enklere bare å trykke på en knapp, og flammene er så realistiske og gir samme følelse som en vedpeis.

– Det gjør det også enklere å bruke peisen oftere på hytta. Du kan ligge i sengen og skru den på om morgenen før du har gått i dusjen og straks få en godt oppvarmet hytte, sier han.

En gasspeis varmer like godt som en vedovn og har på det meste en varmeeffekt på 12 kilowatt. Jansen anbefaler derfor at du plasserer gasspeisen sentralt i boligen, også for gleden og opplevelsen. Likevel er det mange kunder som også ser fordelene av å ha en gasspeis flere steder i hjemmet.

– Det vanligste er å plassere peisen mellom stue, spisestue og kjøkken, men vi ser mange som vil ha en egen gasspeis på kjøkkenet, på soverommet eller i loftstuen. Den siste vi installerte var faktisk i en garasje, der kunden vil ha mulighetene til å dekke et langbord og invitere til selskap, ler Jansen.