Hvor kan du kjøpe elektrisk peis og hva koster det?

Hvor kan du kjøpe elektrisk peis og hva koster det?
16. februar 2023 @Tone
ELEKTRISK PEIS: Et dekorativt, praktisk og stemningsfullt alternativ. Foto: Faber

Eller lurer du på hvor mye strøm en elektrisk peis bruker, hvor mye den varmer eller hvordan den egentlig virker? Elektrisk peis er dekorativt, praktisk og stemningsfullt. Her besvarer våre eksperter alle spørsmål knyttet til elektrisk peis.

Av: Chili Media

Lurer du på om du skal kjøpe elektrisk peis, men ønsker svar på noen flere spørsmål før du er klar til å ta valget? Da er du kommet til rett sted.

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene knyttet til kjøp, pris, strømforbruk, varmeeffekt, montering og generelt bruk av elektrisk peis, og fått ekspertene våre til å besvare dem.

Hvor kan du kjøpe elektrisk peis?

Elektrisk peis kan kjøpes hos ulike forhandlere og butikker over hele Norge, i tillegg til i nettbutikker. Rimeligere modeller med et enkelt flammebilde kan kjøpes hos lavpriskjeder og elektro-butikker, mens du kan få kjøpt mer eksklusive elektriske peiser hos ulike peisforhandlere. Faber sine modeller av elektrisk peis selges hos våre peisforhandlere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Drøbak.

Hva koster elektrisk peis?

En rimelig elektrisk peis med et enkelt flammebilde kan koste under tusen kroner. Pris er imidlertid beslektet med kvalitet og flammebilde. En elektrisk peis fra Faber er utviklet med egne, patentert flammeteknologi, for å skape et naturtro flammebilde. Den rimeligste modellen for innbygging er Faber Firebox XHD 23 som koster 6 000 kroner. Den populære modellen Faber Ignite koster fra 26 000 kroner, og den nyeste og mest innovative serien, e-MatriX, koster fra 75 000 kroner.

ELEKTRISK PEIS: Pris er beslektet med kvalitet og flammebilde. Faber sine peiser er utviklet med egenpatentert teknologi, og unik kvalitet. Foto: Faber

ELEKTRISK PEIS: Pris er beslektet med kvalitet og flammebilde. Faber sine peiser er utviklet med egenpatentert teknologi, og unik kvalitet. Foto: Faber

Hvordan virker en elektrisk peis?

En elektrisk peis skaper et stemningsfullt flammebilde ved hjelp av moderne teknologi. Faber sine elektriske peiser leveres med tre ulike flammeteknologier; Optiflame, Opti-V, Revillusion og Optimyst. Optimyst er den nyeste flammeteknologien utviklet med lys og vann. Kombinasjonen av energibesparende lys og vanndamp som beveger seg fritt rundt i luften over vedkubbene, skaper unike flammemønstre i bevegelse.

Hva er peisinnsats?

En peisinnsats er kjernen til en peis for innbygging – enten det er en elektrisk peis, gasspeis eller vedfyrt peis. Peisinnsatsen er brennkammeret og gir utgangspunktet for designet av peisen – for eksempel om du ønsker glass og innsyn på én, to eller tre flater, og om du ønsker at peisen skal integreres som en romdeler, med gjennomsyn, eller om den skal bygges inn en vegg eller i et hjørne.

LES OGSÅ: Peisinnsats – finn modellen som passer dine behov

EL-PEIS: Faber sine elektriske peiser benyttet vann/damp og lys for å skape et virkelighetsnært flammebilde. Foto: Faber

EL-PEIS: Faber sine elektriske peiser benyttet vann/damp og lys for å skape et virkelighetsnært flammebilde. Foto: Faber

Hvor mye strøm bruker en elektrisk peis?

Strømforbruket til en elektrisk peis uten varmeeffekt ligger på mellom 40-200 watt i timen, som er tilsvarende vanlig rombelysning. Modellene for elektrisk peis med varmeeffekt leveres med opp til 2000 watt, som er over dobbelt så høy varmeeffekt som det du får ved en standard panelovn (800 watt) og oljefyrt varmeovn (1500 watt), og tilsvarende varme som ved en konvektorovn (2000 watt). Forbruket av strøm for en elektrisk peis med varmeeffekt er tilsvarende en varmeovn med samme varmeeffekt.

Hvor mye varmer en elektrisk peis?

Elektrisk peis med varme fra Faber har en varmeeffekt på mellom 1000-2000 watt. Til sammenligning gir en vanlig panelovn en varmeeffekt på omkring 800 watt, en oljefyrt varmeovn avgir 1500 watt, mens en konvektorovn gir en varmeeffekt på rundt 2000 watt. Selve varmeelementet er et kompakt og stillegående element som er usynlig integrert i peisen.

Har en elektrisk peis termostat?

Ja, flere av de nyeste modellene av elektrisk peis som leveres med varme har termostatfunksjon. Det gjelder blant annet Faber sine peiser i e-MatriX-serien, hvor du enkelt kontroller peisen med fjernkontroll eller med Faber-app på mobil eller nettbrett.

LES OGSÅ: Elektrisk peis og gasspeis – info om varmeeffekt og forbruk

EL-PEIS: Faber sine elektriske peiser benyttet vann/damp og lys for å skape et virkelighetsnært flammebilde. Foto: Faber

EL-PEIS: Faber sine elektriske peiser benyttet vann/damp og lys for å skape et virkelighetsnært flammebilde. Foto: Faber

Er det lov å montere peis selv?

Mange av de elektriske peisene har du lov til å montere selv. Den har ikke levende flammer og ligner mer en vanlig varmeovn. For en elektrisk peis er det dermed bare å plugge den i stikkontakten. Gasspeis og vedfyrt peis eller vedfyrt ovn, har imidlertid levende flammer og skal monteres av en sertifisert tekniker og etter brann- og sikkerhetsforskriftene.

Hvilken peisovn skal jeg velge?

Hvilken peis du skal velge, avhenger av bolig, varmebehov, ønsker for peisopplevelse og hvordan du vil at peisen skal se ut. Bor du i en bolig uten pipe, er elektrisk peis og gasspeis et godt alternativ. En gasspeis har et eget avgassrør og er ikke avhengig av pipe. Har du i tillegg et stort varmebehov, er gasspeis det beste alternativet. En gasspeis har en varmeeffekt på opptil 12 kilowatt, mens en elektrisk peis med varme har en varmeeffekt på maksimalt 2 kilowatt. Faber sine modeller av gasspeis og elektrisk peis finnes i ulike modeller og type design, som gjør at du kan finne en som passer rommet og dine ønsker.

Hvilken type elektrisk peis til hjørne?

Ser du etter en elektrisk peis som skal plasseres eller bygges inn i et hjørne, har du valget mellom en frittstående peis som plasseres fremfor veggene i hjørnet, en vegghengt peis som monteres på en av veggene, eller en tosidig elektrisk peisinnsats – med glassflater og innsyn på to sider, som bygges inn i hjørnet.

Elektrisk peis – et utvalg av våre modeller: